събота, юни 18, 2011

Думите   Словото е едно вълшебство.Тези от нас,които го обичат и почитат,които вярват в благородната му сила,те усещат кога едни изречени думи водят към Доброто, и кога други -към омраза и безгранична ненавист.Колко лукавство е скрито в едни и колко великодушие има в други.
Хората неволно или не, оправдават клатушкането и жонглирането с отречените от времето и живота блудкави постулати с "лека ръка" -без да се замислят за последиците.
А те са грозни и нагли!Зад привидната човешка загриженост,зад маската на добрият  соцвъзпитаник, самонакичил се с всички възможни   добродетели и похвални качества,   прозърта балканският тарикат,страдащ по разваленият рахатлък на "партийците'', сънуващ обектите на бригадирското движение,където естественно е ръководител на  батальон алено-засмени бригадирки и копнеещ за реставрацията на един гнил и нечовешки строй.
Театърът на абсурда се срути за да остъпи място на посткомунистическият водевил,който ни върти все още
преходно....
Странно!
За пореден път изплува фактът, че в по-голямата си част,хората помнят само доброто. Леко и безгрижно забравят за смачканите съдби,за изтритите надежди,за унизените и захвърлени в мъка души....Словесните лешояди  само това и чакаха!Бавно,  с комунистическо постоянство, благодарение на
тази демократична трибуна,която ние всички хулим и обичаме,
те не спират да сеят евтина носталгия сред  онези, които вече
започнаха да оценяват свободата в сирене,домати и краставици.

Оценявайте я както ви е угодно,наричайте я както си щете и
бълнувайте за трето руско "освобождение" но не ни "учете" и
не се мъчете да ни "облагородявате"!
Няма да е лошо ако от време на време прочетете и нещо такова
..за "Душите на хората" ,а не да се хилите на "човешкото недоразумение" над него......Цифрите ги оставете на "бройката
на блога"
,тя ще коментира статистиката

Няма коментари: